Snøhetta and White Arkitekter Transform an Old Quarry in Sweden into a Sustainable Residential Development


The Lakehouse. Image Courtesy of Next Step Group and Snøhetta

The Lakehouse. Image Courtesy of Next Step Group and Snøhetta

Construction broke ground on the Wendelstrand residential development that will transform an old quarry outside Gothenburg into an environmentally friendly and socially sustainable neighbourhood. Developed by Next Step Group and designed by Snøhetta and White Arkitekter, together with Tham & Videgård, Andreas Martin-Löf Architects and Liljewall, the project will feature 1000 homes of various typologies and a series of amenities. The first stage of the development debuts with the Snøhetta-designed Lakehouse, a communal building that blends with the landscape.

Read more »